افزایش سرعت مطالعه و خواندن درس | سریع خوانی | تند خوانی

  12 فروردین 1396    موضوعات: مشاوره کنکور سراسری 

افزایش سرعت مطالعه : در بسیاری از موارد دانش آموزان از سرعت کم درس خواندن و پیش نرفتن درس سخن می گویند. خب امروز ما به بررسی روش هایی که باعث کاهش سرعت شما در درس خواندن خواهد بود. این مقاله در چند بخش تدارک دیده شده است که به مرور آپدیت خواهد شد. با لیموترش و بخش مشاوره ی کنکور همراه باشید.

افزایش سرعت مطالعه :تند خوانی موجب کاهش درک می شود؟

یکی از مباحثی که باید به آن پرداخت این است که آیا تند خوانی باعث کاهش درک می شود یا خیر. بسیاری بر این باورند که با تند خوانی درک از مطلب کاهش می یابد. زمانی که شما این درک را داشته باشید مطمئنا با سرعت کمی خواهید خواند پس اول باید بدانید که تند خوانی تاثیر بر درک شما نخواهد داشت.

بر اساس جدیدترین تحقیقاتی که انجام گرفته است دو گروه که سرعت متفاوتی داشته اند بررسی شده اند. گروه اول سرعت مطالعاتی تقریبی ۲۸۰ کلمه در دقیقه را داشته و گروه دیگر با روش های تند خوانی ۳۷۵۰ کلمه در دقیقه را می خوانده است. نتایج جالبی به دست امد . نتایج حاکی از آن است که با روش تند خوانی حتی درک بیشتری نسبت به گروهی که کند می خوانده است داشته اند. با این حساب پس تند خوانی و کند خوانی ربطی به درک ندارد و این یک تصور غلط است!

افزایش سرعت مطالعه : مطالعه با صدای بلند

ما در گذشته طی مقالاتی این مورد را نکوهش کردیم و دلایل مختلفی را برای آن اوردیم. در اینجا نیز قصد داریم که همین مورد را بررسی کنیم. مطالعه با صدای بلند خود به خود انرژی زیادی از دانش آموزان می گیرد. اما علاوه بر این مشکل دیگری نیز دارد و آن مشکل سرعت بسیار پایین مطالعه است. این سرعت در برخی موارد بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کلمه است . پس سرعت با صدای بلند بسیار کم است. روش بسیار خوب مطالعه خواندن جملات در ذهن است این روش باعث می شود که سرعت مطالعه ی شما ۳ الی ۴ برابر شود. بنابراین اگر این مشکل را دارید هر چه زودتر برطرف کنید. ترک این عادت در ابتدا سخت است اما به مرور به فراموشی سپرده خواهد شد. برای این کار می توانید در همگام مطالعه زبان خود را به دندان ها بچسبانید تا متن را نخوانید به مرور به عادت روزانه ی شما تبدیل خواهد شد.

شاید شما نیز به این مطلب علاقه داشته باشید:

مشاوره کنکور سراسری ۹۷

 

 

افزایش سرعت مطالعه و خواندن درس | سریع خوانی | تند خوانی

افزایش سرعت مطالعه : حرکت دادن سر در هنگام درس خواندن

بعضی به عادت به جای تغییر جهت چشم برای مطالعه ی بخش های مختلف  یک متن، سر خود را حرکت می دهند. این تغییر سر باعث می شود که زمان خود را از دست دهید. همچنین در طول دوران تحصیل زمان زیادی را از دست خواهید داد و علاوه بر آن انرژی بیشتری از شما گرفته خواهد شد. برای این که این مشکل برطرف شود بهتر است هنگام خواندن با انگشت اشاره و شست خود را چانه ی خود را بگیرید تا سر خود را حرکت ندهید که این مورد نیز به مرور برطرف می شود و عادت شما از بین خواهد رفت.

افزایش سرعت مطالعه : لب خوانی و یا زیر لب خوانی کردن

برخی از دانش آموزان به زیر لب خواندن عادت دارند. این افراد با صدای بسیار خفیف متن کتاب را میخوانند به صورتی که کسی متوجه نمی شود اما خود این افراد صدای کم خود را در گوش احساس می کنند و یا این که اصلا صدا نداد و لب خوانی می کنند. این روش بسیار از روش بلند خواند بهتر است و سرعت بالاتری دارد اما در مقابل با در ذهن خواندن به مراتب سرعت کمتری دارد.

خب چه راه حلی برای این افراد وجود دارد؟

برای این افراد روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش قرار دادن خودکار یا مداد بین دو لب است. به این صورت لب خودکار را گرفته و از حرکت باز می ایستد.

روش بعدی این است که لب ها را به هم فشار دهند و زبان را نیز مانند بلند خوانی به دندان ها یا سقف فشار دهند.

 

افزایش سرعت مطالعه :کلمه خوانی یکی از مشکلات بزرگ در سرعت کم خواندن

یکی از مشکلات بزرگی که با ان مواجه شده ایم، کلمه خوانی است. کلمه خوانی چیست و چگونه باعث کاهش سرعت می شود؟!

خب بسیاری عادت دارند که به جای این که با جملات مفهوم را درک کنند به تک تک کلمات گیر می دهند و با خواندن هر کلمه مکثی می کنند و ادامه می دهد.

در این روش شما وقتی با جمله ای رو به رو می شوید ابتدا کلمات را می بینید. این مشکل باعث می شود که شما سرعت پایینی در مطالعه داشته باشید به جای مفهوم به کلمات و معنی ان ها بپردازید.

 

آپدیت جدید:

افزایش سرعت مطالعه: برگشت چشم در مطالعه

شاید عنوان این بخش زیاد گویا نباشد. گاهی پیش می آید که دانش آموز بر اساس عادت در حین خواندن یک مطلب چشم ها مرتب به بخش های خوانده شده نگاه کرده و آن ها را چک می کند. این موضوع علاوه بر پایین آوردن سرعت مطالعه باعث می شود که فهم دقیقی از مطالب نداشته باشیم.

خب این موضوع را از دو منظر بررسی می کنیم. یک بخشی که غیر ارادی است و بخش دیگر ارادی !

بخش ارادی:

در بخش ارادی بیشتر برای چگ گردن مطلب به عقب باز می گردند به این معنی که با وسواس فکر می کنند که ممکن است چیزی از قلم افتاده باشد و برای همین دوباره شروع به مطالعه و چک کردن می کنند. این عدم اعتماد به نفس و وسواس باعث می شود که برای هر مطلب حداقل دو بار زمان بگذارند. گاهی ممکن است چیزی دیده نشده باشد اما اغلب فقط حس بهتری از مطالعه ی دوباره به دست می آورند به این معنی که دوست دارن مطمئن شوند چیز دیگری نیست!

خب این دسته افراد باید وسواس خود را از بین ببرند. این که یک مطلب را یک بار بخوانید و خوب بخوانید بازدهی بیشتری دارد تا زمانی که یک مطلب را ۱۰ بار سطحی بخوانید. خب یک موضوع دیگر که برای رفع این مشکل مناسب است این است که در صورتی که ما یک سطر یا جمله را هم نخوانیم در صورتی که مهم باشد نویسنده در سطور بعد به بررسی ان می پردازد و پس نیاز نیست یک مطلب را چند بار بخوانیم تا متوجه شویم مطلبی از قلم نیفتاده است.

بخش غیر ارادی:

خب این بخش هم بر اساس عادت ایجاد شده است. به این معنی که در حین خواندن چشم مطالب قبلی را چک می کند. برای رفع این مشکل شما می توانید ابتدا یک مقوا برداشته و فقط اندازه ی یک سطر ان را خالی کنید تا فقط یک سطر نمایش داده شود. سپس مقوا را بر روی سطر مورد نظر قرار دهید تا چشم شما عادت به حرکت افقی کند.

 

سفید خوانی

بسیاری از افراد عادت دارند که بخش های سفید کتاب را بخوانند این افراد بیشتر زمان خود را در حاشیه های کتاب می گذرانند و در فکر فرو می روند. خب این نیز یک نوع عادت است که باعث می شود شما نتوانید به خوبی مطالعه کنید و بازدهی مطالعه شما کاهش یابد. برای افزایش سرعت باید این مشکل را برطرف کنید.

 مشکل بینایی

برخی از بیماری چشم خود خبر ندارند. به این معنی که مشکل بینایی دارند اما درک درستی از این موضوع ندارند بنابراین در همگام خواند سریع خسته می شوند. فکر می کنند که کلامات بزرگ کوچکند و یا این که کلمات در جلو چشمان حرکت می کنند. این ها نشان از بیماری چشم است که باید هر چه سریع تر برطرف شود و به پزشک مراجعه شود.

 

 راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون های لیموترش

گروه آموشی لیموترش، بهترین برگزارکننده آزمون آنلاین زیست در کشور

cta

ctat

ctam


نظرات
  • آرش فتحی مهر ۶, ۱۳۹۶ ۸:۳۲ ق٫ظ

    عالی

    پاسخ
  • آرمیتا سادات جان نثار مهر ۲۰, ۱۳۹۶ ۴:۱۴ ب٫ظ

    ممنون بابت این پست کارآمدو عالی

    پاسخ
  • سامان آزادبخت آذر ۳, ۱۳۹۶ ۷:۳۶ ب٫ظ

    بسیار مفید

    پاسخ
  • سید علی جوادی لاریجانی دی ۱, ۱۳۹۶ ۱:۳۰ ب٫ظ

    سایت فوقالعاده مفید و راه گشا

    پاسخ
ارسال یک نظر

نوزده + 7 =